Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Műhelyünkben kizárólag késélezéssel foglalkozunk. Specialistaként nem vállaljuk sem szerszámok, sem ollók, sem egyéb eszközök élezését. Jó helyen jár viszont, ha konyhai vagy szabadidős kései köszörüléséhez keres prémiumminőségű szolgáltatást.

A késélezésre specializálódva

A késélezés lehet egyszerű szalagmunka, ami során gépi köszörűn pár perc alatt elfogadható élt kap a kés. A szakszerű élezés azonban napjainkban is egy odafigyelést igénylő, finom kézi munka. A tradicionális japán katanákat készítő kovácsmesterek az acél megmunkálásának minden apró titkát ismerik. Az elkészült kard pengéjének végső élezését viszont még ők is élezőmesterre bízzák. A legfinomabb acél, a leggondosabb megmunkálás is hiábavaló, ha az él kiképzését nem megfelelően végzik. Számunkra a japán kardművesek szellemisége jelenti a követendő példát. Az acél és a késkészítők iránti tisztelet munkánk alapja.

Szeretné, hogy kései sokéves használat után is ugyanolyan hatékonyak legyenek, mint gyári állapotukban voltak? Legyen szó akár konyhai kés, akár szakmai tevékenységhez használt hentes- vagy szakácskés élezéséről, kollégáink garantáltan újjá varázsolják még a legtompább pengéket is. Professzionális késélezéshez látogasson el műhelyünkbe!